سایت پزشکی دکتر امیرچوپانی

سرفه

شنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۵، ۰۵:۴۶ ب.ظ
هدف سرفه کردن عبارت است از تمیز کردن راه های هوایی از مواد محرک و مسدود کننده ای است که می توانند به ریه ها آسیب رسانده و مانعه تبادل خوب اکسیژن و دی اکسید کربن شوند . در تمام سنین سرفه علامت شایع بیماری حاد یا مزمن ریوی است . آن یک علامت آزار دهنده برای کسی است که سرفه می کند یا آن را می شنود .
گاهی سرفه یه قدری شدید است که می تواند باعث نا توانی ،بی خوابی، کاهش اشتها ،بالا آوردن خون ، فشار عضلانی و حتی سس دنده ، پارگی ماهیچه های شکمی و از س رفتن هوشیاری شود ( سن کوپ سرفه) علیرقم این حقیقت که سرفه کردن محافظت کننده و نجات دهنده زندگی است دارو های ضد سرفه همه جا حتی در منازل هم فراوان به چشم می خورد . سرفه میتواند نشان دهنده رویداد های مکانیکی ،تحریکی ،التهابی و عفونی در سر تا سر مجاری . تنفسی باشد. گیرنده یا رسپتور های حساسی که در تمام طول راه های تنفسی جای دارند با این محرک ها فعال شده و انگیزش های پیدا شده را به مرکز سرفه در مغز می فرستند اطلاع. از منشع گیرنده های محرک سرفه ایجاب می کند که در موقع بر خورد باسرفه معاینه و بررسی کاملی صورت گیرد.
تحریکات بالا رونده که از بینی و سینوس ها بر می خیزندو یا از حلق ،مجرای شنوایی خارجی و پرده گوش ؛برنش ها حنجره و نای می آیند وقتی به مرکز کنترل سرفه در مغز میرسند ؛توسط اعصاب مختلف به عضلات حنجره نای و نایژه ها و توسط بعضی دیگر از اعصاب به دیافراگم و عضلات بازدم قفسه سینه و دیواره شکم میرسند .گرچه سرفه یک رفلکس ابتدایی و بدوی است ولی می تواند ارادی یا روانی هم باشد.
سرفه کردن ،مجاری تنفسی کوچک و بزرگ را تمیز می کند و باعث بیرون کردن خلط از چهار طریق زیر می گردد:
تولید جریان هوای پر فشار در مجاری تنفسی بزرگ
پایین آوردن جریان هوا در مجاری کوچک
فشار مکانیکی روی تراشه و برونش های بزرگ
فشار مکانیکی روی مجاری تنفسی کوچک
بیرون کردن غذایی که به داخل مجاری تنفسی کشیده شده ، ترشحات التهابی و ترشحات لزج بستگی به شدت جریان هوا ،چسبندگی و لزج بودن آن ماده دارد.
در بیمارانی که به آسم مبتلا هستند سرفه معمولا با خس خس و تنگی نفس همراه است.با آنکه خس خس سینه علامت دایمی و لازمه آسم است ولی سرفه اغلب علامت شاخص آسم و گاهی تنها علامت آن است.
ترشح بینی مزمن و سینوزیت باعث سرفه مزمن میشود. علایم و نشانه های بیماری سینوسی مزمن در کودکی عبارتند از :سرفه مقاوم،مخصوصا در شب،ترشح چرکی بینی ، گلودرد و عفونت های گوش میانی عود کننده. به طور خلاصه
سرفه میتواند نسبت به سن ،علت، محل بروز سرفه و نوع سرفه اشکال مختلفی پیدا کند و باید با پیگیری مرتب مخصوصادر سنین شیر خوارگی و پیری علت اصلی را پیدا نمود و درمان مناسبی انجام داد
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۸/۲۲
دکتر امیرچوپانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی