شیر مادر
دوشنبه, ۱ آذر ۱۳۹۵، ۰۴:۲۶ ب.ظ
شیر مادر : شیر مادر منافع فراوانی برای بچه ها دارد، از جمله محافظت در مقابل مرگ و میر ناشی از بیماری های عفونی،میکربی ، ویروسی و انگلی..علاوه بر تامین احتیاجات غذائی کودک،شیر مادر دارای عوامل تنظیم کننده سیستم ایمنی شامل آنتی بادی های ترشحی،کربوهیدرات ها،ترکیبات ضد آماسی و سایر عوامل میباشد. کودکان شیر مادر خوار دارای غلظت بالاتری از بیفیدو باکتری ها و لاکتو باسیل ها در در دستگاه گوارش هثستند ک از تجمع میکربها و عفونت با ارگانیسم های بیماریزا جلوگیری میکنند .بعلاوه بنظر میرسد شیر مادر از عفونت های گوش میانی، هموفیلوس آنفلوآنزای مهاجم نوع ب و سایر عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی جلوگیری میکند و نیز شواهدی وجود دارد که شیر مادر در رشد سیستم ایمنی کودک نقشی دارد.
تغذیه سالم به ویژه در طول شش ماه نخست زندگی که دوره مهمی از نظر رشد سریع و نیاز های غذائی فراوان میباشد بسیا مهم است.
دو روز نخست تغذیه با شیر مادر و شاید ساعت نخست زندگی،میتوانند موفقیت تغذیه با شیر مادر راتضمین کنند.
تغذیه شیر خواران نارس و زود رس با شیر مادر،اثرات مفیدی را بر روی رشد و نمو عصبی بلند مدت( بهره هوشی ) این شیر خواران بر جای میگذارد. میزان بستری شدن در سال نخست زندگی در شیر خواران زود رس ک با شیر مادر تغذیه میشوند نیز پائین است.
مادرانی که فرزندانشان را با شیر خود تغذیه میکنند فواید کوتاه مدت و بلند مدتی را بر روی سلامتی خود تجربه میکنند . در این زنان، کاهش خطر خونریزی های پس از زایمان، بازگشت سریع تر رحم به اندازه اولیه خود، طولانی شدن مدت آمنوره و کاهش میزان افسردگی پس از زایمان مشاهده شده است. به همین ترتیب رابطه ای میان شیر دهی طولانی مدت ۱۲ تا ۲۳ ماهه و کاهش چشمگیر فشار خون ، چربی خون ،بیماری قلبی- عروقی و دیابت در مادران شیر ده وجود دارد. شیر دهی طولانی مدت با کاهش خطر سرطان تخمدان و پستان نیز همراه است..
آغوز یا Colostrum
آغوز مایعی با پروتئین زیاد و چربی کم است که به مقادیر اندک در چند روز پس از زایمان تولید میشود. این مایع از نظر تغذیه ای ارزش هائی دارد. ولی عمدتا دارای ویژگی های مهم ایمنی و رشد دهندگی میباشد....
تغذیه سالم به ویژه در طول شش ماه نخست زندگی که دوره مهمی از نظر رشد سریع و نیاز های غذائی فراوان میباشد بسیا مهم است.
دو روز نخست تغذیه با شیر مادر و شاید ساعت نخست زندگی،میتوانند موفقیت تغذیه با شیر مادر راتضمین کنند.
تغذیه شیر خواران نارس و زود رس با شیر مادر،اثرات مفیدی را بر روی رشد و نمو عصبی بلند مدت( بهره هوشی ) این شیر خواران بر جای میگذارد. میزان بستری شدن در سال نخست زندگی در شیر خواران زود رس ک با شیر مادر تغذیه میشوند نیز پائین است.
مادرانی که فرزندانشان را با شیر خود تغذیه میکنند فواید کوتاه مدت و بلند مدتی را بر روی سلامتی خود تجربه میکنند . در این زنان، کاهش خطر خونریزی های پس از زایمان، بازگشت سریع تر رحم به اندازه اولیه خود، طولانی شدن مدت آمنوره و کاهش میزان افسردگی پس از زایمان مشاهده شده است. به همین ترتیب رابطه ای میان شیر دهی طولانی مدت ۱۲ تا ۲۳ ماهه و کاهش چشمگیر فشار خون ، چربی خون ،بیماری قلبی- عروقی و دیابت در مادران شیر ده وجود دارد. شیر دهی طولانی مدت با کاهش خطر سرطان تخمدان و پستان نیز همراه است..
آغوز یا Colostrum
آغوز مایعی با پروتئین زیاد و چربی کم است که به مقادیر اندک در چند روز پس از زایمان تولید میشود. این مایع از نظر تغذیه ای ارزش هائی دارد. ولی عمدتا دارای ویژگی های مهم ایمنی و رشد دهندگی میباشد....
۹۵/۰۹/۰۱